2 Mart 2008

En eğlenceli new rave!

2007 yazında yazıldı

Modular Recordings'in son yıldızı, İngiltere'nin en taze ve cool grubu, yazın en eğlenceli albümü. Karşınızda New Young Pony Club.


New rave terimi ortaya çıktığından beri son zamanların en popüler tarzlarından biri oldu. Anavatanı İngiltere olan ve new wave, indie dance, disco punk, post punk, indie rock'ın karışımı olan bu türün, en tanınan örneği ise şüphesiz Klaxons. New rave'in diğer temsilcileri olarak Hadouken!, Shitdisco, The Sunshine Underground, CSS ve Hot Chip gibi gruplar da örnek verilebilir. Ancak yazımın konusu Londra çıkışlı, beş kişiden oluşan ve new rave etiketine belki de en çok yakışan isim; New Young Pony Club.

Tahita ve Andy tanışma hikayelerinden bahsediyor... Tahita, Andy ile tanışmadan önce bir chill-out grubundaymış ve dans edilmesine izin verilmemiş; ki sahnede her zaman hayranı oldukları Iggy Pop gibi görünmek isteyen bir insandan bahsediyoruz. Andy ise mutlu olmadığı bir gruptaymış ve tanıştıkları zaman aralarında karşı konulmaz bir bağ oluşmuş.

İlk başta garip ve eğlenceli bir hava yaratmak için 'Pony Club' ismini benimseyen grup elemanları, İrlandalı bir grubun da aynı ismi kullanıyor olmasından dolayı daha yeni, daha genç, daha acayip ve daha da eğlenceli bir isim arayışına girmişler ve sonunda New Young Pony Club ortaya çıkmış. Grupta Tahita vokallerin, Andy gitarın, Igor basın, Lou klavyenin ve Sarah da baterinin başında.

NYPC'nin sound'u CSS'le karşılaştırılabilir, ama NYPC CSS'ten çok daha karakteristik bir duruşa sahip. 2005'te Londra'da kurulan grup, Tirk Recordings'ten 'The Get Go' ve 'Ice Dream' isimli sınırlı sayıda (sadece 500 adet) basılan EP'lerini yayınladıktan sonra The Presets, The Whitest Boy Alive, Wolfmother ve Cut Copy'nin Avustralyalı plak şirketi Modular Recordings tarafından keşfedildi.

Modular Recordings'in grubu keşfetmesi üzerine daha önce yayınlanan iki EP, 2006 yılında daha çok sayıda bastırıldı. Grubun parlamasını sağlayan 'Ice Cream'in sözleri kadınların genel olarak nasıl algılandığını eleştirel bir yaklaşımla anlatıyor; bunu yaparken de hem zihni, hem kalbi hem de ayakları harekete geçirmeyi beceriyor. 'Ice Cream' hitinin DJ Mehdi, Van She ve Comets remix'lerinin dahil olduğu 'New Young Pony Club EP'si de grup kısa zaman önce diskografisine dahil etti. NME'nin organize ettiği, Klaxons ve CSS'le birlikte çıktıkları turne ise grup için oldukça başarılıydı ve artık durmak yoktu, çünkü yeni bir albümün de zamanı gelmişti.

Beklenen albüm

'Fantastic Playroom' Temmuz 2007'de yayınlandı ve bu albümle, Pitchfork Media tarafından 10 üzerinden 8.2'lik bir puana ve müthiş yorumlara layık görüldü NYPC. Tüm bunların sonucunda ise, 2007 nin en çok bahsi geçen ve canlı performansları şiddetle tavsiye edilen gruplarından biri haline geldi.

Tahita şarkı sözlerinin kışkırtıcı yanını vurguluyor; hem entelektüel hem de cinsel anlamda. Ve soruyor, neden nakaratına eşlik edilebilecek bir şarkı aynı zamanda oturup düşündürtecek, aşık olma hissini ya da dans etme isteğini uyandıracak hatta tüm bunları aynı anda bile tetikleyebilecek güçte bir etkiye sahip olamasın? İşte Fantastic Playroom'daki parçalar da tüm bunların aynı anda gerçekleşebileceğini kanıtlıyor.

1 comments:

zerofeelings dedi ki...

I heart NYPC.